Tervetuloa Akevaaraan!

Pohjois-Karjalan alueellinen kehittämistehtävä otti suuren harppauksen tiedotuksessaan: Akevaara on nyt irti! Pysy ajan hermolla: tarkista tulevien koulutusten tilanne ja lue uutisia. Tilaathan tiedon uutiskirjeistä sähköpostiisi.

Organisaatio-osiossa pääset salasanan avulla käsiksi työryhmien ja Vaara-johtajien kokousmuistioihin sekä erilaisiin toimintaohjeisiin.

Koulutuksia

Koulutuskalenterista löydät kaikki koulutuksemme. Seuraavana on tulossa ”Selkokielen perusteet” 2.-3.10. ja ”Keinoja kiireen ja stressin hallintaan” 8.10. – käy ilmoittautumassa.

Vaarallinen verkosto -hankkeessa järjestetään vielä kaksi koulutuspäivää. Ensimmäinen pidetään torstaina 24.10. ja on tarkoitettu kaikille esimiestyötä tekeville: ”Minä esimiehenä”. Koulutuksesta on tullut tietoa sähköpostilla ja tiedot löytyvät myös koulutuskalenterista. Muista, että koulutus sisältää ennakkotehtävän.

Toinen hankkeen koulutus onkin koko Vaara-kirjastojen yhteinen eli kirjastojen toimipisteet ovat kiinni ja henkilökuntamme kouluttautuu perjantaina 1.11. Paikkana on Joensuu ja ravintola Kerubi. Koulutuksen aiheena ovat työelämätaidot.

Digihankkeesta

Digihanketyöntekijä Leena Purma on aloittanut työnsä syyskuun alussa ja lähestynytkin jo kaikkia kirjastoja digikartoituksen merkeissä. Nostamme humisten osaamistasoamme digiasioissa tämän ja ensi vuoden aikana, joten Leenan tulette tapaamaan useasti.

Vuoden päästä osaamme sen, minkä YKN on osaamistasoksemme määritellyt: https://www.kirjastot.fi/sites/default/files/procal/kirjastopaivat-ykn-suositus.pdf. Digituen eettiseen ohjeistukseenkin voi tutustua jo etukäteen: https://vrk.fi/documents/2252790/10411362/VRK_Digituki_eettinen_ohjeisto_A4_FIN_digi.pdf/1a336fb1-17a3-3760-a2ce-95ba18398eba/VRK_Digituki_eettinen_ohjeisto_A4_FIN_digi.pdf

Uudet työryhmät

Vaara-kirjastojen uudet työryhmät hyväksyttiin Vaara-johtajien kokouksessa 4.9.2019. Työryhmien toiminta-ajatukset löytyvät Akevaarasta ja työryhmien kokoonpanot ja toimintasuunnitelmat Organisaatio-osiosta. Jokainen työryhmä kokoontuu jo syksyn aikana!

Työryhmien vetäjille pidetään aloituskokous torstaina 26.9. klo:9 alkaen Joensuun pääkirjastolla.

Vaara-kirjastokiertue

Syys-lokakuun aikana on menossa AKE-kierros kunnissa. Käymme esittelemässä ake-toimintaa, kyselemässä toiveitanne ja tutustumassa tiloihinne – nähdään siis teillä!

Vaara-johtajien kokous

Seuraava Vaara-johtajien kokous pidetään keskiviikkona 9.10. ja samassa yhteydessä käytämme iltapäivän yhteisten hankkeiden ideointiin.

Paljon oli asiaa näin ensimmäisellä kerralla. Tsemppiä syksyyn ja tavataan kirjastoissanne, koulutuksissa ja kokouksissa!

Suvi