Hankehakemuksia lähti Vaaroilta

Alueen kirjastojen yhteisen kehittämisen nimissä olemme laukaisseet taas kolme Vaara-kirjastojen hankehakemusta maailmalle, toisin sanoen AVI:lle. AVI päättää hankkeiden rahoitukset maaliskuussa 2020.

Näkyy ja kuuluu! -hankkeessa haemme rahoitusta digitaalisten menetelmien kehittämiseen lukemisen edistämiseen. Luvassa on kirjavinkkausvideoita ja -striimauksia erilaisiin yhteyksiin, lukemisen tärkeydestä kertovia videoita neuvoloille ja koulujen vanhempainiltoihin, Vaarallinen podcast ja urheiluseurayhteistyötä aiemmin mainittujen videoiden tekemiseen.

Vaarallinen tiedonhaun polku -hankkeessa rakennetaan Vaarallisen lukudiplomin rinnalle esikoulusta toiselle asteelle ulottuva tiedonhaun opetusten polku, jossa on käytössä hankkeessa testatut ja hyväksi havaitut, Pohjois-Karjalan yhteisen opetusmenetelmät.

Vaarojen esmies vaikuttaa -hanke keskittyy kirjastojen kehittämis- ja vaikuttamistyöhön, antaen esimiehille ja työryhmänvetäjille eväitä kehittämistyöhön ja erilaisten vaikuttamismenetelmien käyttämiseen päättäjiä kohtaan.

Näiden lisäksi monet kirjastoistamme hakevat omia hankkeita. Seutukirjastolta lähti Konseptit uuteen järjestykseen -hankehakemus, millä olisi tarkoitus kehittää Ylämyllyn, Rantakylän ja Karsikon tuleville uusille tiloille selvät konseptit yhdessä yhteistyökumppanien ja asiakkaiden kanssa. Samalla tulisi suunniteltua meitä kaikkia hyödyttämään e-aineistojen ja omatoimikirjastojen tilaviestintää.

Nyt sitten vain odotellaan maaliskuuta!

Suvi