Vaaralliset työryhmät 2020 ja omatoimikirjastoille yhteiset Vaarojen sopimukset

Vaara-johtajat päättivät työryhmien kokoonpanot vuodelle 2020 ja hyväksyivät työryhmien toimintasuunnitelmat. Kaikkien yhdeksän työryhmän toimintaa voi seurata vuoden aikana Akevaarasta löytyvien toimintasuunnitelmien ja muistioiden avulla – ja tärkeimmät asiat nostetaan myös uutisiksi meille kaikille. Kun seuraat työryhmien työskentelyä, vinkkejä kehittämisestä voi antaa suoraan työryhmien vetäjille. Mieti samalla myös sitä, olisitko sinäkin vuoden päästä tarjolla työryhmätyöskentelyyn!

Vaara-kirjastot ottavat käyttöön omatoimikirjastojen yhteisen asiakassopimuksen 1.1.2020 alkaen. Samoin otetaan käyttöön yhteisöasiakkaan sopimus niitä tilanteita varten, jossa omatoimikirjastoon pitäisi päästä suuremmalla joukolla (esimerkiksi päiväkotiryhmä). Sopimuspohjat ovat nyt Akevaarassa kaikkien käytettävissä. Ensi vuoden aikana pyritään toteuttamaan myös tapahtumasopimus omatoimikirjastoihin, joten vielä ei tilaisuuksia ja tapahtumia pääse omatoimisesti järjestämään.

Jokaisen kirjastolaisen on hyvä tietää kokonaistilanne Vaara-kirjastojen omatoimikirjastoista ja niiden käytänteistä. Tätä varten olemme toteuttaneet henkilökunnan ohjeen omatoimikirjastoihin. Kyseessä on malli, jota jokainen omatoimikirjasto voi paikallisesti täydentää. Muillekin kuin omatoimikirjastoissa työskenteleville siinä on kuitenkin tärkeää tietoa, joten tutustumassa voi käydä M-asemalla Omatoimikirjastot-kansiossa. Jokaisen omatoimikirjaston perehdytys- ja turvallisuusohje asiakkaille on toteutettu myös siten, että jokainen kirjasto voi tehdä yhteisen pohjan päälle oman version. Pohjaan voi tutustua samassa kansiossa ja lopulliset yksikkökohtaiset ohjeet tallennetaan myös Finnaan.

Vaara-johtajien kokousmuistiosta löydät tarkempaa tietoa päätöksistä.

Rauhallista Joulua, Akevaaran kansa!

Suvi