Kaukolainaohjeita

Vuoden 2020 alusta on tullut pari isompaa muutosta kaukolainakäytäntöihin.

Seutukirjastossa kaukolainamaksu nousi reilusti, nyt pyyntö maksaa vähintään 4 euroa (+ mahdolliset lähettäjäkirjaston maksut).

Verkkokirjastossa on otettu käyttöön uusi kaukolainalomake Joensuun kaukolainapyynnöille (pääkirjasto, Karsikko, Nepenmäki, Rantakylä). Webkake on kaukopalveluohjelma, joka helpottaa kaukolainapyyntöjen käsittelyä ja joka antaa myös asiakkaalle enemmän tietoa hänen omista pyynnöistään. Asiakas voi myös lähettää meille uusintapyynnön kaukolainastaan Webkaken kautta.

Muilla Vaara-kirjastoilla on käytössä edelleenkin webropol-lomake kaukolainapyynnöille. Jos asiakas lähettää pyynnön ”väärällä” lomakkeella, se ei ole hirveä ongelma, sillä kaikki pyynnöt menevät samaan osoitteeseen kaukopalvelu@joensuu.fi, josta viestit ohjataan tarvittaessa edelleen oikeaan kirjastoon.