Kokouksissa käsiteltyä

Vaara-johtajakokouksen 15.1. ja seutukirjastokokouksen 8.1. muistiot on julkaistu.

Vaara-johtajat totesivat vuonna 2020 olevan tulossa useita kehittämisasioita Koha-Suomen kanssa. Ensimmäiseksi aloitetaan suomi.fi-viestien opastaminen asiakkaille ja seurataan samalla toimiiko viestinvälitys Kohan ja suomi.fi-palvelun välillä mallikkaasti. Seuraavana odottaa hankintaportaalin käyttöönotto. Vuoden aikana suunnitellaan Heinäveden kirjaston konversiota Lumme-Kohasta Vaara-Kohaan ja seurataan Koha-Suomen selvityksiä kaikkien Koha-kirjastojen yhteisten palvelinten hankinnasta.

Kirjastoaineiston kilpailutus on käynnissä ja hankintaportaalin kautta päästään hankkimaan aineistoa jo helmikuun loppupuolella. Hankintaportaalin käyttökoulutusta järjestetään helmikuun aikana.

Seutukirjastokokouksen tärkeimpänä nostona tähän uutiseen: seutukirjaston sähköpostit siirtyvät pilveen tiistaina 21.1. ja sen jälkeen voi halutessaan alkaa käyttää kaikkia Office365-palveluja, jotka pilvestä löytyvät. Palveluihin järjestetään käyttökoulutusta tämän vuoden aikana, joten ihan pakko ei vielä ole opetella. Paitsi se sähköposti – luepa tarkasti ohjeet, joita Meita on lähettänyt, ja toimi niiden mukaan! Tiistaista eteenpäin ollaan pilvessä 🙂

Tarmoa vuoden alkuun toivottaa Suvi!