Digidiplomin toinen kokonaisuus on nyt käynnistynyt. Koulutuksissa keskitytään erityisesti tietoturvataitojen kehittämiseen, sekä harjoitellaan erilaisten laitteiden käyttöä aina erilaisista mobiililaitteista kirjaston omiin laitteisiin.

Lähiopetuksessa tutkimme mobiililaitteita

Kirjastoissa kiertävien lähiopetusten aiheena on mobiililaitteet ja tabletit. Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin laitteisiin, kirjaston mobiilipalveluihin ja yleisimpiin mobiililaitteiden ongelmiin ja ratkaisuihin. Koulutuksessa on mukana digihankkeelle hankittuja laitteita, joihin tutustumme yhdessä koulutuksen aikana. Lisätietoa koulutuksen ajasta ja käytännön järjestelyistä omassa kirjastossasi saat omalta esimieheltäsi.

Muista ilmoittautua koulutuspäivään

Tietoturva -koulutuspäivä järjestetään 26.3. Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa klo 9-11.15. Koulutusta on mahdollista seurata myös etälähetyksen kautta tai tallenteena jälkikäteen. Koulutuksessa on kaksi osiota. Tietohallintopäällikkö Pekka Penttinen kertoo omassa osuudessaan arjen tietoturvasta töissä ja kotona. Koulutuksen toinen osuus on Ari Haasion webinaari otsikolla Verkon vaarat. Webinaarista järjestetään Joensuun pääkirjaston koulutuksen yhteydessä etäkatsomo. Koulutus on digidiplomissa pakollinen. Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 20.3. täällä.

Uudet verkkokurssit julkaistaan pian

Kokonaisuudessa on tarjolla kolme verkkokurssia, joista kaksi kuuluu digidiplomissa pakollisiin: turvallisesti verkossa ja kirjaston omat laitteet. Kurssit julkaistaan libopissa keskiviikkona 4.3. Turvallisesti verkossa-verkkokurssilla syvennetään osaamista tietoturvan suhteen. Kirjaston omat laitteet-verkkokurssi koostuu tehtävistä, jotka suoritetaan omassa toimipisteessä kirjaston henkilökunnan kesken vertaisopastuksena. Jos työskentelet useassa kirjastossa, suorita kurssi mieluiten siinä kirjastossa, jossa pääasiallisesti työskentelet. Verkkokurssilla tulee käydä ilmoittamassa tehtävät tehdyiksi. Joensuun pääkirjastossa työskentelevien ei tarvitse suorittaa verkkokurssia, koska he ovat suorittaneet kurssin jo lähiopetuksena joulukuussa 2019. Tarkemmat tiedot oman kirjaston koulutusajoista saat esimieheltäsi. Lisäksi on mahdollista suorittaa Office365-verkkokurssi. Kurssi koostuu dikata-hankkeen viidestä tunnin mittaisesta webinaarista, joissa käsitellään Office365 ohjelmia aina OneDrive:sta Wordiin.

Digidiplomissa mainittu Lanun digityöpaja siirtyy toukokuun alkuun.

Alla olevasta liitteestä löydät kokonaisuuden koulutukset visuaalisessa muodossa.

Kevättä odotellen,

Leena