Osa onkin jo varmasti huomannut, että verkkokirjaston (vaara.finna.fi) tapahtumakalenteri on uudistunut. Kalenteria pohdittiin viestintätyöryhmässä jo syksyllä ja Vaara-johtajat päättivät sen hankinnasta ennen joulua. Käytännön työstä vastasi Knuutisen Päivi, jolle iso kiitos tehdystä työstä!

Uudistus vastaa moniin toiveisiin ja asiakaspalautteeseen, sillä nyt etusivulla näkyy enemmän tapahtumia ja ne ovat esillä pitempään. Kalenterissa voi myös tarkastella tapahtumia aihealueiden mukaan. Nyt kalenteri palvelee siis paremmin sekä asiakkaita että kirjastoja.

Jonkin verran kalenteri vielä kangertelee esimerkiksi kirjasto- ja kuntakohtaisten tapahtumien esittämisen suhteen, mutta korjaamme sitä mukaa, kun ehdimme ja opimme. Tapahtumien lisääminen tapahtuu pitkälti samalla tavalla kuin ennenkin, mutta kaikille päivittäjille on lähtenyt kuvallinen ohjeistus, jota kannattaa seurata tarkkaan.

Muistutamme, että Vaara-kirjastojen täytyy itse käydä Kirkantaan päivittämässä omien kirjastojensa sivuilla näkyvät tapahtumasyötteet, sillä niihin emme täältä Joensuusta pääse käsiksi. Päivi on toimittanut tästäkin ohjeet päivityksista vastaaville henkilöille.

Palautetta ja huomioita kalenterin ominaisuuksista voi laittaa verkkokirjaston sähköpostiin: verkkokirjasto@joensuu.fi.

Viestintätyöryhmän puolesta

Hanna-Maija & Vesa