Kevät on ollut Vaara-kirjastoissakin eriskummallista aikaa. Korona-tilanteen takia kirjastot ovat olleet kiinni ja tästä viikosta alkaen on aloitettu aivan uusi palvelu, varausten nouto, uudenlaisella turvallisuusajattelulla ryyditettynä. Suurimmassa osassa Vaara-kirjastoja henkilökunta on ollut poissa työstään ainakin osan kevättä ja nyt pikkuhiljaa palaillaan uudenlaisen työkulttuurin pariin. Turvallisuus on päivän sana. Vaara-johtajat ovat kokoontuneet kevään aikana useita kertoja pohtimaan korona-tilanteen palveluja ja turvallisuuskysymyksiä. Meillä on ollut apunamme myös AVI, jolta on saatu ja edelleen saadaan ohjeita tilanteessa etenemiseksi.

Turvallisuuden suhteen seutukirjastossa tuotettiin suunnitelma varaustennoutopalvelun käynnistämiseksi. Suunnitelma on vapaasti sovellettavissa muissa kirjastoissa – löydätte sen organisaatio-osion sivulta kaksi. Vastaava suunnitelma tehdään myös palveluista ja niiden turvallisesta järjestämisestä 1.6. alkaen.

Kaikesta huolimatta meillä tapahtuu arkisiakin asioita. Esimerkiksi rekrytointeja edistetään. Seutukirjastossa on avoinna kirjastovirkailijan tehtävä Enon kirjastossa. Samoin avoimeksi tulee tällä viikolla kirjastonhoitajan tehtävä Outokummun ja Polvijärven kirjastoissa. Tämä kirjastonhoitajan tehtävä painottuu aikuis- ja senioriväestön palvelujen kehittämiseen. Kesäkuun alusta alkaen Polvijärven kirjastonjohtajan tehtävä yhdistetään Outokummun kirjastonjohtajan tehtäviin. Tanja ottaa siis haltuunsa molemmat kirjastot, kun Hanna siirtyy Polvijärveltä Joensuun lähikirjastojen johtajaksi.

Kaikille Vaara-kirjastolaisille, jotka ovat olleet poissa töistä ja nyt olette aloittaneet tai olette tulossa töihin: lämpimästi tervetuloa takaisin! Ja meille kaikille: iloa työn tekemiseen uudenlaisen arjen kanssa!

Suvi