Vaara-kirjastojenkin toimipisteet avautuvat ensi viikosta lähtien, hallitusti asteittain valtioneuvoston linjauksen mukaisesti. Paljon on ollut suunniteltavaa ja valmisteltavaa ennen sitä. Akevaaraan on tallennettu nyt seutukirjaston turvallisuussuunnitelma ja muutkin kirjastot ovat vastaavia suunnitelmia tehneet. Jokaisessa kunnassa avattavat palvelut ja tilaratkaisut ovat erilaisia, sillä tällä hetkellä meitä ohjaa voimakkaimmin suunnittelu paikallisista lähtökohdista käsin niin, että valtioneuvoston, OKM:n, THL:n, TTL:n ja AVI:n ohjeet tulevat toteutetuiksi.

Paikalliset variaatiot ovat siis suuria. Ja kirsikkana kakun päällä: korona-tilanteen jatkuessa paikallisesti voidaan tehdä erilaisia muutoksia palveluihin. Tiedotuksellisesti tämän on vähintäänkin haaste. Tärkeintä onkin nyt suunnitella hyvin ja omista lähtökohdista käsin, mutta olla valmiina nopeisiin reagointeihin tilanteen tai asiakaskäyttäytymisen niin vaatiessa.

Pidetään kuitenkin mielessä se ykkösasia: kirjastot saavat viimein aueta ja voimme taas tarjota palvelumme asiakkaille! Tämä yhdistettynä siihen, että henkilökunta on taas koolla ja kesäkin osoittaa alkamisen merkkejä saa ainakin minut kuplimaan riemusta. Iloa työpäiviin kaikille!

Suvi