Poikkeusaika on muuttanut digihankkeen aikatauluja ja suunnitelmia niin paljon, että digihankkeessa suoritettava digidiplomi on päätetty uusia. Muutokset eivät vaikuta ennen koronaa tehtyihin koulutuksiin. Tässä kirjoituksessa on kerrottu digihankkeen suunnitelmat tiivistetyssä muodossa. Jos kysyttävää ilmenee, ota rohkeasti yhteyttä hankkeen työntekijöihin. Täältä voit lukea digihankkeen kuulumisia poikkeusajalta.

1. Uudistuneet digidiplomit ovat lähteneet tiistaina 2.6. Joensuun pääkirjastolta sisäisessä postissa kirjastoihin. Merkitse jo suorittamasi koulutukset uuteen diplomiin. Diplomi löytyy myös tämän kirjoituksen liitteenä.

2. Digidiplomin uudistukset koskevat ainoastaan osioita Digiajan viestintä, Tiedonhaku ja Kirjasto digituen yhteistyökumppanina. Muutama suunnitelluista koulutuksista on peruttu, osa on muutettu vapaaehtoisiksi ja osa siirretty osaksi syksyn yhteistä koulutuspäivää. Suosittelemme myös vapaaehtoisiksi muutettujen kurssien tekemistä, jos vain mahdollisuus löytyy.

3. Uusia koulutuksia on saatavilla. Libopissa on kaksi uutta vapaaehtoista verkkokurssia: Canva-verkkokurssi ja Tekijänoikeudet-webinaari. AKE-vaarassa voit katsoa jo Tiedonhaku-osioon kuuluvan Kaikki irti Googlesta -webinaarin. Lähiaikoina julkaistaan Libopissa Vaarakirjastojen viestintä ja some -verkkokurssi sekä Tiedonhakua verkossa -verkkokurssi.

4. Mobiililaitteet ja tabletit-lähiopetuskierros jatkuu kesäkuussa niissä kirjastoissa, joissa koulutusta ei ehditty pitää ennen poikkeusaikaa. Esimieheltäsi saat lisätietoja oman kirjastosi koulutuksesta. Keväälle suunniteltu Digiajan viestintää -lähiopetus on peruttu ja sisällytetty osaksi Vaara-kirjastojen viestintä ja some -verkkokurssia. Jos et pääse osallistumaan kirjastosi koulutukseen esimerkiksi loman takia, voi koulutuksen suorittaa verkkokurssina. Pyydä salasana hankkeen työntekijältä.

5. Digihankkeen verkkokurssien ja webinaarien suoritusaikaa on päätetty jatkaa. Suosittelemme että mahdollisimman moni tekisi kurssit 13.11. mennessä. Hanke jakaa todistuksen tehdyistä kursseista marraskuun lopussa. Jos haluat suorittaa kursseja vielä tämän jälkeen, palauta digidiplomi omalle esimiehellesi ja esimies tekee todistuksen opinnoista.

6. Etäpäiviä voi esimiehen luvalla käyttää digidiplomin suorittamiseen. Hankkeen työntekijöiltä voi pyytää apua, jos etäpäivän aikana on ongelmia. Kootut ohjeet etätyöpäiviä varten on valmisteilla.

7. Digihanke on hankkinut Vaara-kirjastojen henkilökunnalle henkilökohtaiset näyttökynät, joiden avulla kosketusnäytöllisiä laitteita voi käyttää hygieenisesti. Kynät saapuvat 2-3 viikon kuluessa.