Mukavaa kesän alkua kaikille! Tässä jo tiedoksenne syksyllä järjestettävät kaksi ajankohtaista koulutusta. Koulutuksiin on jo ilmoittautuminen käynnissä. Tarkemmat tiedot löydät tämän sivuston koulutuskalenterista.

Tunne, totuus ja tieto – kirjasto totuudenjälkeisessä yhteiskunnassa

27.8. järjestettävässä webinaarissa pohditaan, mitä tieto on ja miten se eroaa tunteesta? Miksi meillä pitää olla tietoa, ja miten tieto näkyy kirjallisuudessa ja kirjastoissa? Millaista tietoa kirjastoissa tarvitaan ammatillisesta näkökulmasta? Entä miten tieto ymmärretään erilaisissa kirjastoissa, ja miten se näkyy kokoelmissa?

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Itä-Suomen aluehallintovirasto, Joensuun seutukirjasto, Itä-Suomen yliopiston kirjasto ja Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto.

Digitaalinen saavutettavuus

22.9. koulutuksessa kysytään, mitä on saavutettavuuden huomioiminen digitaalisissa palveluissa?

Aamupäivällä kuullaan digitaalisen saavutettavuuden lainsäädännöllisistä perusteista sekä verkkopalveluiden suunnitteluvaatimuksista. Iltapäivän osuudessa tutustutaan digitaaliseen saavutettavuuteen käytännössä.

Kirjastokaista suoralähettää koulutuksen ja sitä voi seurata osoitteessa: http://www.kirjastokaista.fi/live

Koulutuksen järjestävät Helmet-kirjastojen seudullinen koulutusryhmä ja Aluehallintovirasto.