22.9. pidettävässä koulutuspäivässä mennään pintaa syvemmälle runokentässä ja pohditaan runoteosten hankinnan haasteita. Lisäksi pääsemme tutustumaan Suomalaisen kirjakaupan arkeen. Puhujina päivässä ovat runoilija ja kustantaja Tommi Parkko sekä Joensuun Suomalaisen kirjakaupan myymäläpäällikkö Anne Ikonen. Koulutus on tarkoitettu kaikille kirjastotyötä tekeville.

Ilmoittautuminen on jo avoinna ja koulutuspäivä löytyy myös koulutuskalenterista. Koulutukseen on etäosallistumismahdollisuus.

Ilmoittaudu tästä.

Tarkemmat tiedot tauoista ja koulutustilasta annetaan lähempänä koulutuspäivää.

9:15-12.15 (taukoja välillä)
Tommi Parkko: runouden hankinnasta kirjastoihin. ”Fennican mukaan viime vuosina on ilmestynyt noin 1000 runoteosta mutta erilaisiin kilpailuihin osallistuu noin 70-90 kokoelmaa vuosittain. Tämä tekee runouden hankinnasta vaikeaa. Koulutuksen lähtökohtana on lisätä tietoisuutta kaikessa runoudessa tapahtuvasta, jolloin kirjastoväelle tulee mahdollisuus päivittää tähän liittyvää tietouttaan.”

12:15-13:15 lounastauko (omakustanteinen)

13:15-14:15
Anne Ikonen, Suomalainen kirjakauppa: kirjakaupan arkea.