Viimeiset digidiplomiin kuuluvat verkkokurssit on nyt julkaistu Liboppi-oppimisympäristössä. Digidiplomissa pakollisessa Vaara-kirjastojen Some ja viestintä -kurssissa päästään tutustumaan erilaisiin some-palveluihin, niihin liittyviin ilmiöihin sekä Vaara-kirjastojen viestinnän käytäntöihin. Vapaaehtoisella Tiedonhakua verkossa -verkkokurssilla puolestaan tutustutaan käänteiseen kuvahakuun, videotiedonhakuun ja finna.fi-palveluun. Molemmat kurssit löytyvät Libopista polkua: kaikki kurssit >alueelliset alustat > Pohjois-Karjala.

Asiointipalvelut-verkkokurssi on peruttu ja aihe siirtyy käsiteltäväksi vapaaehtoiseen etäkahvi-webinaariin syksylle.

Paljon toivottu juliste Vaara-kirjastojen digiopastuksesta on nyt valmis. Julisteessa on kerrottu myös digiopastuksen rajoista alueellamme. Vaikka digiopastuksen tavoite on kaikissa kirjastoissa yhteinen, on digituen rajoissa valtakunnallisesti eri kirjastoalueilla alueellisia eroja. Pohjois-Karjalan rajat seuraavat osin Tampereen ja Oulun viitoittamia käytäntöjä. Jos omassa kunnassa on asetettu digiopastukselle yhteisistä ohjeistamme poikkeavia rajoja, on ensisijaisesti huomioitava kunnan ohjeet. Syksyllä saamme myös valtakunnalliset asiakaspalveluohjeet kirjastojen digiopastukseen ja muutamia uusia julisteita aiheeseen liittyen.

Digihankkeen työntekijä on lomalla 1.-19.7. Kaikki digihankkeeseen liittyvät tiedotukset löytyvät Vaarallinen digiklinikka -Teams-ryhmästä ja siellä kanavalta Digihanke. Ryhmästä löytyy ohjeet kaikkiin kursseihin liittyviin yleisimpiin kysymyksiin. Jos vielä jää epäselvyyksiä, niin kysy rohkeasti ryhmän muilta jäseniltä apua.

Syksyllä keskitymme hankkeessa erityisesti kirjastojen ja muiden digiopastajien yhteistyön kehittämiseen. Tulossa on myös vapaaehtoisia etäkahvitteluja esimerkiksi sisäisestä viestinnästä ja asiointipalveluista.

Liitteenä digitukijuliste, digidiplomi kurssisijainteineen ja etätyöohjeet digidiplomin suorittamista varten.

Mukavaa kesää!

Leena