Vaara-johtajien kokouksessa 19.8. tehtiin päätökset vuoden 2021 yhteisistä e-aineistoista. Tahtotilana oli, että otamme e-aineistoissa loikan tulevaisuuteen: nykyisten e-aineistojen lisäksi tarjoamme vuoden alusta alkaen asiakkaille myös etäkäyttöisen eMagzin noin 20 lehden valikoimalla. Kyseessä on merkittävä palvelun laajeneminen, sillä suomalaisia aikakauslehtiä emme ole toistaiseksi tarjonneet sähköisinä versioina ja vieläpä kotoakin käytettävässä muodossa. Seuraavaksi aloitammekin yhteisen valintaprosessin, sillä e-lehdet kannattaa valita ennen paperilehtien ensi vuoden tilauksia.

Tämän vuoden AKE-suunnitelmaa jouduttiin poikkeuksellisesti päivittämään vielä näin myöhäisessä vaiheessa vuotta, sillä kevään koronatilanne muutti AKE-työnkin mahdollisuuksia. Syksyn AKE-toiminnasta kannattaa nyt laittaa kalenteriin tai korvan taakse ainakin:

  • tutustumiskäynnit muihin kirjastoihin (näistä teemme koonnin, joka esitellään tällä sivustolla)
  • Hanna-Maijan ja Camillan AKE-kierros Vaara-kirjastoihin
  • ake-etäkahvit
  • koulutuspäivä runojen hankinnasta ja kirjakaupan arjesta 22.9. Koulutus järjestetään Joensuun Tiedepuistolla, Olympia-koulutustilassa. Etäosallistumismahdollisuus. Koulutukseen toivotaan osallistuvan muitakin kuin hankintojen parissa toimivia, sillä koulutus lisää kaikille kirjastolaisille tärkeätä tietoutta kustannus- ja kirjallisuuskentän lainalaisuuksista, historiasta ja nykypäivästä. Ilmoittaudu koulutuspäivään tästä
  • Vaara-kirjastojen AKE-päivä, jolloin kokoonnumme Joensuuhun työryhmien rakentamien teemojen ympärille 30.10.
  • esimiesten ja työryhmänvetäjien tulevaisuuskoulutus marraskuussa

Kokouksen päätteeksi toivotimme Lealle ja Sinikalle ihania eläkepäiviä! Uudet johtajat Sanna ja Kirsi astuvat virallisesti remmiin aivan lähiaikoina – tervetuloa teille!