Tiistaina 15.9. on pyörähtänyt virallisesti käyntiin Vaara-kirjastojen Näkyy ja kuuluu -hanke. Hankkeen perusajatuksena on, että kirjastojen olisi hyvä ottaa muuttuvassa maailmassa käyttöön toimivien fyysisten kohtaamisten lisäksi myös etänä toimivat digitaaliset menetelmät, kuten esimerkiksi videot ja striimaus. Hankkeen tavoitteena on lukemisen edistäminen, asiakkaiden osallistaminen ja uuden teknologian käyttöönoton mahdollistaminen koko Pohjois-Karjalan alueella hyödyttäen laajasti sekä koko henkilökuntaa että eri asiakasryhmiä.

Näitä hankkeen aikana kokeiltavia menetelmiä on alustavasti suunnitteilla muun muassa aineistovinkkivideot, etävinkkaukset ja podcast. Näihin meidän olisi tarkoitus tutustua hankkeen aikana ja niistä toimivimmat otetaan hankkeen jälkeen vakituiseen käyttöön. Minulla on tällä hetkellä työn alla laitteistoihin tutustuminen ja suunnittelen ensimmäisiä koulutuksia, jotka pidettäisiin jo syksyn aikana. Ryhdyn myös lähiaikoina kartoittamaan yhteistyökumppaneita, jotka saataisiin mukaan videoiden tekemiseen. Ensimmäisenä listalla olisivat urheiluseurat.

Tiedotan hankkeesta ja kokeiluista tarkemmin matkan varrella. Hanke kestää 31.8.2021 saakka.

Sitten loppuun kerron vielä itsestäni lyhyesti: Olen ollut v. 2016 alkaen Polvijärven kirjastossa kirjastovirkailijan tehtävissä, ja sijaistin nyt elokuulle asti pääkirjastolla lasten- ja nuortenosastolla vuoden verran.

Tällä hetkellä työpisteeni löytyy maakuntaosastolta. Jos hankkeesta on jotain kysyttävää, ideoita tai ihan mitä vaan, laita viestiä tai tule suoraan juttelemaan. Vastaan mielelläni.
Odotan jo innolla, että hanke pääsee kunnolla vauhtiin!

Näkyilemisiin ja kuulumisiin,
Noora Tervola
noora.tervola(at)joensuu.fi
Näkyy ja kuuluu -hanke; hanketyöntekijä