Syysloma-aika lähenee – syksy on taas edennyt nopeasti. Seutukirjastossa on ehtinyt aloittaa uusia työntekijöitä: Sofia Sillanpää kirjastoauto Mysteerin virkailijana, Petra Julin kirjastonhoitajana Lehmossa ja Tarja Heikkinen kirjastoavustajana pääkirjastolla. Lehtisali Vipuseenkin valittiin uusi virkailija Leena Purma, mutta Leena aloittelee vasta vuodenvaihteessa digihankkeen päätyttyä.

Reijolan kirjastossa tehtiin pieniä viilauksia loppuvuoden ajaksi aukioloaikoihin: tiistain aukiolo siirtyi iltapainotteisesta päiväpainotteiseksi. Aukioloajat ovat nyt paremmin synkronoituja nuorisotoimen tilojen aukioloaikoihin ja talossa on siis yhtä aikaa enemmän henkilökuntaa paikalla. Rantakylän kirjastossa pidettiin asiakasilta, jossa kerrottiin Rantakylän kirjaston remontoinnin alustavat aikataulusuunnitelmat – vuoteen 2023 tähtäämme, vaikka se ei vielä kiveen hakattua olekaan – ja väistötila-ajan haasteista. Asiakkailta toivottiin ja saatiinkin ideoita siitä, miten palvelut parhaiten tässä väistötila-ajassa järjestettäisiin.

Omatoimikirjastoista käynnistetään asiakaskysely vielä loppuvuoden aikana. Tavoittelemme jäsennellympää tietoa siitä, miten asiakkaat kokevat omatoimikirjastomme. Epäilemättä jotakin kehitettävääkin löytyy tulevaisuutta ajatellen.

Korona-tilanne näyttää juuri tällä hetkellä siedettävältä, mutta seutukirjastossakin on täsmennetty ja tiukennettu monia ohjeistuksia. Näkyvimpänä muutoksena on tällä hetkellä se, että pidämme mahdollisuuksien mukaan etäpäiviä – koko henkilökunta ei siis ole aina paikalla toimipisteissä, mutta meidät toki aina tavoittaa puhelimella ja sähköpostilla. Esimiehet tulevat jututtamaan henkilökuntaa lähiviikkoina siitä, mitä huomioitavia asioita tai hyviä ideoita toiminnan järjestämiselle olisi, jos tilanne menee huonompaan suuntaan. Jokaisen ideat ja ajatukset ovat tärkeitä.

Energiaa pimenevään syksyyn kaikille!

Suvi