Vuoden ensimmäinen Vaara-johtajakokous pidettiin 10.2. Tässäpä muutama nosto kokouksesta – muistio on luettavissa kokonaisuudessaan totutulla paikallaan.

Netum Oy:n tietoturvaratkaisun käyttöönoton vaiheista ja vaikutuksista keskusteltiin. Ohjeet käyttöönottoon tulevat kaikille lähiaikoina. Koha-aiheisen käyttäjäkyselyn tuloksia puntaroimme myös ja totesimme, että kyselystä kannattaa tehdä jokavuotinen. Vastauksia kyselyssä tulleisiin kysymyksiin on Päivi lähettänytkin kaikille.

Esteettömyystyöryhmän valmistelema uusi kotipalvelun ilmoittautumislomake hyväksyttiin kiitoksin. Uusi lomake mahdollistaa sopimisen sekä perinteisestä kotipalvelusta että ns. noutokassipalvelusta, sen mukaan mikä missäkin kirjastossa on mahdollista. Esteettömyystyöryhmä järjestää kotipalvelusta etäaamukahvit, jolloin on mahdollista perehtyä sekä lomakkeeseen että muuhunkin kotipalveluun liittyvään.

Lanu-työryhmä on valmistellut ERTE:ltä tulleen pohjan mukaisesti Vaara-kirjastojen yhteistä koulun ja kirjaston yhteistyösopimusta. Sopimuksen valmistelua jatketaan ja se tuodaan vielä Vaara-johtajille hyväksyttäväksi. Sopimuksen tarkoituksena on jäntevöittää arkista yhteistyötä koulujen ja kirjaston välillä ja taata tietty minimitaso kirjaston järjestämiä palveluita kaikille kouluille.

Vaara-kirjastojen yhteisestä Finna-chatista kuultiin valmistelun kuulumisia. Chatti saadaan toimintaan 1.3. ja se on tosiaan kimppamme yhteisponnistus uudeksi, korona-ajassakin hyvin toimivaksi asiakaspalveluksi. Mukaan chattivastaajien rinkiin mahtuu vielä!

Aurinkoisia helmikuun työpäiviä kaikille!

Suvi