Tänä keväänä saimme useita myönteisiä hankepäätöksiä Vaara-kirjastojen alueelle. Kirjastojen hankkeissa korostuvat erityisesti monimediainen lukutaito, osallisuus ja demokratia. Elintärkeiden asioiden äärellä siis ollaan!

Vaarojen yhteisissä hankkeissa keskitytään erityisesti aikuisten ja nuorten aikuisten lukutaitoon. Tulevaisuuden lukutaito -hankkeessa mietitään erityisesti medialukutaitoa. Hankkeen tavoitteena on antaa aikuisille sellaiset valmiudet, joiden avulla he pystyvät entistä paremmin hakemaan tietoa ja arvioimaan sen paikkansapitävyyttä.

Lue miut -hankkeessa kehitetään aikuisille suunnattu lukusuosittelusovellus, jonka avulla voi löytää itselleen sopivaa luettavaa. Haluamme sovelluksen avulla tavoittaa varsinkin ne yksilöt, jotka eivät syystä tai toisesta vielä käytä kirjaston palveluita. Toivomme tietysti, että kirjastomme vakiokäyttäjätkin saavat sovelluksesta itselleen sopivia lukuvinkkejä!

Juuassa on saatu rahoitusta Pop up! Juuan kirjasto -hankkeelle. Sen tarkoituksena on viedä kirjastopalveluita entistä laajemmin kuntalaisten saataville. Hankkeessa halutaan tavoittaa erityisesti ne kuntalaiset, jotka eivät vielä käytä aktiivisesti kirjastoa.

Kiteellä sitä vastoin starttaa Innostu kirjasta -hanke, jossa tarjotaan kirjailijavierailuja ja kirjavinkkauksia eri- ikäisille.

Kaikenlaista mukavaa on siis odotettavissa. Tarkemmat tiedot esimerkiksi hankkeiden aloitusajankohdista ja hanketyöntekijöiden valintaprosesseista tulevat myöhemmin – olkaahan siis kuulolla!

Kuvan lähde: http://www.pixabay.com

Camilla Koskinen