Vaara-johtajien kokoukset jatkuvat edelleen etäkokouksina eikä toukokuun kokous ollut tästä poikkeus.

Kokouksessa todettiin, että toukokuun yhteinen AKE-päivä oli onnistunut ja palaute oli hyvää. Etänä järjestettävä AKE-päivä todettiin jo varsin toimivaksi konseptiksi ja voi olla, että osa tulevista AKE-päivistäkin tullaan pitämään etänä. Kuulimme myös elokuulle suunnitellun pohjoiskarjalaisen Cycling for Libraries -tapahtuman suunnittelusta. Tietoa tapahtumasta tulee lähiaikoina, mutta jo tässä vaiheessa voi todeta, että pyörälläkin voi tehdä vertaisoppimismatkan toiseen kirjastoon ja samalla tapahtumaluonteisesti saada aikaan näkyvyyttä kirjastoille ja ilmastoasioillekin.

E-elokuvapalveluja punnittiin kokouksessa Helle-kirjastokimpan esittelyn avulla. Elokuvapalvelun hankintapäätös jätettiin kuitenkin syksylle.

Vaara-johtajille esiteltiin koulun ja kirjaston yhteistyösopimusta ja viestintästrategiaa, joista molempien työstäminen jatkuu vielä. Syksyllä meillä on mahdollisesti olemassa sekä yhteisesti hyväksytty koulun ja kirjaston yhteistyösopimus että Vaara-kirjastojen päivitetty viestintästrategia.

Finnan kautta tapahtuvan verkkomaksamisen tulojen jakautumisen perusteesta tehtiin uusi päätös kahden vuoden takaisen tilalle. Asialla ei ole vaikutusta asiakkaisiin tai asiakaspalveluun, mutta kuntin välinen tulojen jako verkossa tapahtuvista maksuista muuttuu nyt perustumaan kunnan asukaslukuun.

Vaara-johtajat kokoontuvat vielä kesäkuussa, joten tässä vaiheessa ei vielä toivotella hyviä kesiä vaan intoa työhön jokaiselle ja tsemppiä niihin kaikkiin järjestelyihin, joita tänä kesänä on luvassa: uusiin omatoimikirjastoihin, kirjastojen muuttoihin ja muihin erityistilanteisiin!

Terveisin Suvi