Aurinkoisena toukokuisena maanantaiaamuna lähdimme joukolla tutustumaan Kiteeltä ja Kesälahdelta Tohmajärven uuteen kirjastoon. Samassa Sivistyskeskus Ahjon rakennuksessa toimii kirjaston lisäksi Maiju Lassilan koulu, osa Tohmajärven eskariopetuksesta, lukio, Keski-Karjalan musiikkiopisto, kansalaisopisto ja Wärtsilä-sali.

Tohmajärven kirjasto on hyvin valoisa ja nykyaikainen kokonaisuus. Tilat ovat helposti muunneltavissa kalusteiden alla olevien renkaiden ansiosta. Lisäksi läheinen sijainti koulun kanssa luo varmasti luontevaa koulun ja kirjaston välistä yhteistyötä. Omatoimiaukiolo taas tuo sellaisia asiakkaita, jotka eivät ehdi aukioloaikojen puitteissa kirjastoon. Kirjastoihmisiin teki myös suuren vaikutuksen automaatit, joilla voi sekä palauttaa että lainata sekä kirjaston puhtaan raikas sisäilma.

Tutustumisretki toi paljon uusia eväitä Kiteen uuden kirjaston suunnitteluun. Suuret kiitokset Liisa Mäenpäälle monipuolisesta esittelystä! Kiitos myös AKE-kirjasto Joensuu, joka kustansi meille kuljetukset!

Hyvää alkavaa kesää,

Kiteen ja Kesälahden kirjastojen väki