Viimeinen Vaara-johtajien kokous ennen kesätaukoa pidettiin keskiviikkona 9.6.

AVI:sta saimme vinkin, että Itä-Suomen kirjastopäivien webinaariin ehtivät vielä mattimyöhäiset ilmoittautua Virpille, jos aiemmin ei ilmoittautuminen ole muistunut mieleen. Webinaari siis perjantaina 11.6! AVI:n tärkeä viesti oli myös kirjastojen kertaluontoinen demokratiahankehaku, joka käynnistyy elokuussa. Hakuun toivotaan paljon hakemuksia, koska tällä kertaa on mahdollisuus saada ylimääräisen rahoituksen kautta kohdennettua avustusta kirjastolainkin edellyttämään kirjastojen demokratiatyöhön.

Lue miut -hanke sai ohjausryhmän ja hanke pyörähtääkin käyntiin heti elokuussa. Lopputuloksena siis aikuisten suosittelusovellus!

Kokoelmatyöryhmän esittämä joulukirjojen yhtenäinen laina-aika-käytäntö hyväksyttiin. DigiKoivikko-tietokanta päätettiin todeta koko Vaara-kirjastojen yhteiseksi eli sisältöä toivotaan saatavan koko kimppamme alueelta.

Koulun ja kirjaston yhteistyösopimuksesta pääsimme yhteisymmärrykseen: Vaara-kirjastot ottavat käyttöön yhteistyösopimuksen pohjan, jota seutukirjastossa noudatetaan sellaisenaan (Kulttuurin Virran mukainen pohja) ja muissa Vaara-kirjastoissa voidaan soveltaa paikallisiin olosuhteisiin.

Kokouksen lopuksi kuulimme uusimpia tuulia Hublet-laitteista. Tällä hetkellä Hublet-tablettipalvelu on käytössä Joensuun pääkirjastolla ja Tohmajärven kirjastossa.

Elokuussa jatketaan taas uusin voimin! Rentouttavaa kesää kaikille!

Suvi